Een korte wandeling langs de  grachtjes met daarin talloze bootjes zegt genoeg. Waterlanders hebben iets met water…. Het zou fantastisch zijn om al deze waterlanders en hun boten drijvend samen te brengen! Dat is de reden dat we een leuk, sfeervol en laagdrempelig drijvend filmfestival organiseren. Dit festival is  er voor alle waterlanders met of zonder boot en vindt plaats in de oude binnenstad van Monnickendam.

Drijf in Waterland vindt plaats op 26 augustus 2017 op het stuk water tussen het Rozendaal, het Zonnepad en het Weezenland in Monnickendam. Dit is een van de oudste grachtjes van Monnickendam en vormt een sfeervol decor voor het Drijfin-zwaanfilmfestival in nazomeravond sfeer. Zodra de schemering valt zullen theaterlampen de bomen rond het water mooi uitlichten en zorgen voor een romantisch tafereel.  Vanaf 18:00 kunnen bezoekers hun bootje afmeren aan de kant of aan elkaar. Ook is het mogelijk om een kleedje of stoel mee te brengen en vanaf de kade naar de film te kijken. Aan de kade kan een eenvoudig hapje en drankje worden gekocht. Om 21:15, een half uur na zonsondergang, begint de film.

het filmscherm (8X4 meter) wordt opgehangen aan de brug van het Weezenland (rechts op de foto). Om geen geluidsoverlast te veroorzaken wordt het geluid van de film afgespeeld via draadloze koptelefoons.

Voor wie?

Door te kiezen voor een toegankelijke film en het schetsen van de eerder genoemde sfeer hopen wij een gemêleerd publiek, en een goede afspiegeling van de gemeente Waterland, aan te trekken. Wi rekenen op ongeveer 250 bezoekers.

Drijfin-boot

Waarom?

Als liefhebbers van water, boten, film en Waterland vinden wij het mooi om een evenement te organiseren voor inwoners van onze eigen gemeente. Ons doel is hierbij om een gezellig festival neer te zetten waarbij verbinding met elkaar een belangrijk uitgangspunt is. Een geslaagde avond maak je met elkaar. Anderen helpen met het vastleggen van de bootjes en een gesprek voeren met je buurman zijn elementen die zeker binnen onze visie passen.

Drijf in Waterland zal worden georganiseerd door Migo Ronchetti, Apostolis Noutsis en Pepijn Gunneweg onder de paraplu van ‘stichting De frisse blik’ gevestigd in Ilpendam en in samenwerking met Outdoor Cinema.

Stichting De frisse blik organiseert media lessen voor basis- en middelbare school leerlingen maar ziet film niet alleen als een educatief middel, maar ook als element om verbinding te leggen tussen mensen en de sociale cohesie te vergroten. Deze visie komt volledig overeen met het idee achter Drijf In Waterland.

Outdoor Cinema heeft de juiste materialen en kennis in huis om vrijwel elke projectie te realiseren. Van 2 tot 200 m2 schermen. Van zaalpresentaties tot drijvende schermen, van inloopcinema tot Drive-, Drijf- of Fly-in: we doen het allemaal. “Geef ons een thema en we regisseren desgewenst het hele evenement, van vergunning tot aftiteling! Met onze enthousiaste en gemotiveerde crew hebben we nog nooit een klus niet geklaard.” Een betere partner kan toch niet?